Welkom bij Shiva

In hartje Amsterdam, tussen Muntplein en Rembrandtplein in, bevindt zich Indiaas restaurant Shiva. Ons restaurant combineert de smaakvolle, klassieke gerechten van de Indiase keuken met een eigentijdse sfeer en inrichting. Wij bieden naast een uitgebreide kaart een plezierige ambiance die zowel gezellig als rustgevend is. Om de harmonieuze sfeer te bevorderen is in het restaurant zo beel mogelijk gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Het is ons streven onze gasten de authentieke Indiase gastvrijheid te laten proeven. Dit komt tot uitdrukking in de zorg die wij besteden aan het niveau van onze gerechten en in de aandacht voor onze gasten. Ons restaurant, dat al sinds 1992 bestaat, heeft naam gemaakt met de constante kwaliteit van de keuken en de vriendelijke bediening. Graag nodigen wij u uit om onze sfeer te komen proeven en van onze gerechten te genieten.

Wie is Shiva

Shiva, één van de oudste en meest aanbeden goden van het hindoeisme, heeft verschillende verschijingsvormen. Als ‘Nataraya’, de koning van de dans, bestuurt hij de ordening en beweging van de gehele kosmos. Het gelijkmatige ritme van zijn dans zet het universum in beweging waardoor het leven zich in al zijn diversiteit kan manifesteren. Balacerend op één voet en dansend in een cirkel van vlammen is hij in feite heerser over leven en dood. De vlammencirkel rond Shiva is deenergie in zijn puurste vorm, maar ook het crematievuur. Hij staat met één voet op de dwerg van ontwetendheid, met zijn andere voet duidt hij de bevrijding van het lijden aan.

Proef onze autenthieke Indiaase gerechten

Ayurveda

Ayurveda is de traditionele Indiase geneeskunde. Het betekent letterlijk ‘wetenschap van het leven’. In de Ayurveda wordt een centrale plaats toegekend aan het evenwicht tussen de drie fundamentele energieen of dosha’s te beinvloeden is via voeding. In de Ayurveda is het gebruik van kruiden dan ook niet aleen bedoeld om een heerlijke smaak aan het eten te geven, maar ook om de eetlust te stimuleren en de spijsvertering te bevorden. Deze heilzame kruiden worden algemeen gebruikt in onze keuken. Een voorbeeld is Kurkuma (geelwortel). Het versterkt de spijsvertering, verbetert de stofwisseling en helpt de vertering van eiwitten.

Vacatures

Op dit moment zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team in de volgende functies: 

Kok

Met uitgebreide en aantoonbare kennis van de Indiase keuken

Serverend personeel

Bij voorkeur met uitgebreide en aantoonbare kennis en ervaring in de Indiase keuken en Nederlands- en Engels sprekend

Catering

Speciale gelegenheid om te vieren? Bij Shiva Restaurant zijn we gespecialiseerd in het verzorgen van onze beste authentieke Indiase gerechten voor elke gelegenheid buiten.
Probeer de shiva-cateringservice voor evenementen zoals bruiloften, zakelijke evenementen, familieverenigingen of een speciale gebeurtenis of gelegenheid die u maar kunt wensen.

Shiva verzorgd voor uw speciale gelegenheid een feestelijke en smakelijke maaltijd op locatie (vanaf 10 man)

Reviews

Gegevens